Zo legt een loodgieter een afvoer aan

Een afvoer aanleggen is niet zomaar wat. Het kan een tijdrovende klus zijn. Het is daarom altijd verstandig om er iemand bij te halen die er verstand van heeft. Een loodgieter weet precies wat er wel en niet moet gebeuren. Op die manier weet je zeker dat alles op de juiste manier aangepakt zal gaan worden.

De diameter bepalen

Het eerste wat de loodgieter gaat doen is de diameter bepalen. Zonder de juiste diameter, zal de afvoer niet juist geplaatst kunnen worden. Het is dan ook zeer belangrijk voor de loodgieter dat hij de juiste diameter heeft. Deze gaat hij bepalen door alles nauwkeurig te meten. Op die manier weet hij zeker dat alles op de juiste manier samengesteld gaat worden.

Afvoerbuizen op meten

Daarna gaat de loodgieter aan de slag met de afvoerbuizen. Ook deze moeten allemaal de juiste maten hebben. Anders zal alles niet gaan passen. Het is zeer belangrijk dat alles op de maten wordt gezaagd. Dit wordt vaak gedaan door te kijken waar de afvoer precies zal moeten lopen. Op die manier wordt het makkelijker om te bepalen hoe groot de afvoer ongeveer zal moeten gaan zijn.

Buizen binden

Nadat alle buizen allemaal op de juiste maat zijn gemaakt, kan de loodgieter ze allemaal aan elkaar gaan verbinden. Op die manier weet je zeker dat alles uiteindelijk zal gaan passen. Dat is zeer belangrijk voor het uiteindelijk plaatje. De buizen moeten goed en stevig aan elkaar verbonden kunnen worden.

Na deze stappen komen er nog aanzienlijk wat andere stappen bij het leggen van een afvoer. Deze stappen zijn vrij ingewikkeld. Je kan deze stappen zien als alles in de muur en aan elkaar maken, om ervoor te zorgen dat alles op de juiste manier zal gaan werken in de afvoer.