Zo maak je je huis inbraakproof

Zo maak je je huis inbraakproof

In verschillende grote steden worden er per dag veel inbraken gepleegd. Wanneer in jouw buurt veel inbraken worden gepleegd, is het verstandig om je huis inbraakproof te maken. Op die manier voorkom je dat je snel het slachtoffer van een inbraak zal zijn. Dit wil uiteraard niemand en je kan het zelf soms voorkomen

Zichtbaarheid

Om inbraakproof te zijn, is het verstandig om zichtbaarheid te vergroten. Hierbij bedoelen we bijvoorbeeld niet te veel bosjes om je volledige huis heen. Op die manier zorg je ervoor dat een inbreker makkelijker naar binnen toe kan, zonder dat iemand anders hem zal kunnen zien. Je zorgt er op die manier voor dat een inbreker veel makkelijker ongezien naar binnen toe kan gaan.

Daarnaast is het erg inbraakproof om te kijken wat er zichtbaar in je woning ligt. Als je bepaalde kostbaarheden zichtbaar in je huis hebt staan, is de kans groter dat er een inbreker je huis interessant vindt. Je huis is dan een heel stuk minder inbraakproof. Je kan er beter voor kiezen om deze kostbaarheden goed op te bergen. Zo voorkom je dat een inbreker je huis als een kans ziet om naar binnen te komen.

De juiste sloten

Verder is het zeer belangrijk dat je de juiste sloten op je deuren hebt zitten. Wanneer een slot makkelijk open te breken is, is de kans veel groter dat de inbrekers eenvoudig naar binnen kunnen komen. Het beste is om een slot te hebben die niet uitsteekt.

De juiste sloten zijn zeer inbraakproof. Je kan aan een slotenmaker vragen wat de juiste sloten zijn voor jouw deur. Op die manier weet je zeker dat je inbraakproof zal zijn. Het zal per deur kunnen verschillen welke sloten er precies in kunnen en wat het veiligste zal zijn.