Waar op letten bij het verbouwen van een huis?

Een jaar geleden beschouwde je jouw huis als nieuwbouw. Sindsdien kan je huis te klein zijn geworden. Hiervoor zijn allerlei redenen. Je wilt ruimer leven, je hebt gezinsuitbreiding en ga zo maar door. In dit artikel wil ik je tips geven hoe jij je huis kunt verbouwen en waar je goed op moet letten. Het is namelijk nogal wat, het verbouwen van je huis. Het kost geld en tijd. Om het allemaal ietsjes makkelijker te maken zet ik de belangrijkste dingen voor je op een rij.

Een goede voorbereiding 

Voordat je gaat beginnen met verbouwen is het verstandig om alles voor jezelf op een rijtje te zetten. Wat wil je gaan verbouwen? Hoeveel tijd heb je om te verbouwen? Welke ruimtes moeten worden verbouwd en heb je daarvoor vakmensen nodig of ga je het zelf doen? Al deze vragen moet je eerst beantwoorden voordat je gaat beginnen.

Heb je genoeg geld om te verbouwen?

Als je gaat beginnen met verbouwen is het slim om een financiële begroting te maken. Hierin kun je de verwachte kosten zetten. Ook is het handig om een financiële buffer te hebben. Mochten er dingen duurder uitvallen (wat altijd gebeurd met verbouwen), dan heb je in ieder geval een potje met geld achter de hand. Voordat je gaat verbouwen heb je vaak een hypotheek nodig. Je leent bij de bank een extra bedrag bovenop je huidige hypotheek.

Bespaar op je verbouwing

Wil je geld besparen op je verbouwing? Dan is het verstandig om offertes te vergelijken. Hiervoor kun je een offerte aanvragen bij meerdere bouwbedrijven. Vervolgens kun je deze gaan vergelijken. Vind je het ook belangrijk dat er kwaliteit wordt geleverd? Dan is het aan te bevelen om het bouwbedrijf op Google op te zoeken. Vervolgens kijk je bij de reviews. Hierdoor krijg je een beeld van het bedrijf. Wanneer je geen bedrijven kunt vinden dan kun je ook gebruik maken van een platform. Een voorbeeld hiervan is Werkspot. Dit is een groot online platform waar allerlei timmermannen en andere technische mensen hun diensten aanbieden. Ook hier kun je filteren op reviews en prijzen.