Waar moet je aan denken bij het bouwen van een huis?

Je hebt tijden op Funda gezocht naar een nieuw huis. Ook heb je al talloze gesprekken gehad met je makelaar en ook met je hypotheekadviseur. Eindelijk heb je een huis gevonden die je kunt kopen. Door dit enthousiasme kun je fouten maken. In dit artikel leg ik je uit waar je goed op moet letten bij het kopen van een nieuw huis. Dit kan je namelijk behoeden voor veel ellende.

Kijk kritisch

Je hebt dus eindelijk je droomhuis gevonden. Met deze stemming ga je ook toe naar de bezichtiging. Door deze stemming zie je alles iets rooskleuriger. Daarom is het verstandig om iemand mee te nemen die kritisch naar de woning kan kijken. Het liefst iemand die ervaring heeft met klussen. Deze persoon kan namelijk zien hoeveel er verbouwd moet worden, maar ook waar je goed op moet letten. Daarnaast is het aan te bevelen om twee bezichtigingen te doen. In de huidige huizenmarkt is dit erg lastig, toch beveel ik je aan om dit te doen. 

Accepteer dat je niet alles kunt hebben

Wanneer je begint met het zoeken naar een huis heb je allerlei eisen. Je wilt misschien wel een tuin, een huis waar niet in geklust hoeft te worden of een nieuwe keuken. Besef goed dat de kans dat je een huis gaat vinden dat aan al jouw eisen voldoet erg laag is. Wees daarom niet te kieskeurig, want in de huidige huizenmarkt mag je blij zijn als je überhaupt een woning kunt vinden. De kans dat jij een huis gaat vinden dat echt aan al jouw eisen voldoet is extreem laag. 

Doe een bouwkundige check

Voor je een huis koopt is het fijn om te weten hoe de staat van het huis is. Hiervoor is het mogelijk om een bouwkundige check te laten doen door een professional. Het nadeel hiervan is dat het geld kost. Het voordeel is dat je niet voor onaangename verrassingen komt te staan. Het is wel belangrijk om een bouwkundige check op te laten nemen in je koopcontract. Hierdoor is het namelijk mogelijk om het contract te ontbinden.

De onderhandelingen van je nieuwe huis

Het is eindelijk tijd om je nieuwe huis te gaan kopen. Het belangrijkste deel is nu aangebroken, het onderhandelen. Het kan je geld kosten of geld opleveren. Mocht er in jou nou geen echte verkoper schuilen, kies er dan voor om een aankoopmakelaar in de arm te nemen.