De beste techniek om ramen schoon te krijgen en houden

De ‘S’-techniek, een erg effectieve methode om een raam te laten schijnen. Je zal je ramen kunnen gebruiken als spiegels met de techniek. In dit artikel gaan we kort in op ramen lappen. Het is namelijk erg eenvoudig om het zelfstandig te doen, bespaart kosten en gesprekken met glazenwassers.

Uitbesteden van ramen lappen

Het is een klus die best wat tijd kan kosten. Vooral als je op het platteland woont waar veel huizen grote, hoge ramen hebben. Hoe groter het raam, hoe meer je er tegenop ziet om het schoon te maken. Bij het uitbesteden van ramen lappen kun je per half jaar bijvoorbeeld een glazenwasser langs laten komen, die het voor je doet. Globaal gezien is dit niet duur, gezien het feit dat het niet zo vaak gebeuren moet. Met uitzondering van huizen die vlakbij bouwplaatsen of hoveniersbedrijven staan. Hiervoor raden we aan eens per kwartaal de ramen te lappen. Urbane woningen hebben minder ramen maar kunnen meer smog ervaren waardoor de ramen sneller viezer worden. Ook dit moet je in je achterhoofd houden wanneer je het uitbesteden overweegt.

De manier om ramen te lappen

Ongetwijfeld snapt de lezer dat je bij ramen lappen nooit onderaan begint. Dankzij de zwaartekracht gaat nat water wat op de ruiten gesmeerd wordt naar beneden sijpelen. Je begint dus bovenaan, met een ladder waar nodig. Zoals eerder vernoemd, je maakt met een wissers een ‘S’ vorm. De zijkanten van de wisser laat altijd een beetje water achter. Via een ‘S’ zal je altijd teruggaan om het achtergebleven water mee te nemen in het droogtrekken van de ruit. In tegenstelling tot een traditionele methode van boven naar beneden, de ‘S’-techniek zorgt ervoor dat ook geen schuim achterblijft, wat uiteindelijk kan opdrogen en je over een paar weken nog kan zien. 

Waarom glazen wassen?

Net als het gebruiken van drinkglazen komen er vlekken op de ruiten van je woning. Dit is zowel voor de buitenwereld als jezelf niet aangenaam. Het besmeerd je zicht naar buiten en van buiten naar binnen. Kortom: het is onhygiënisch om glazen lang niet te wassen. Buurtjongeren die kattenkwaad uithalen kunnen zonder dat je het door hebt de ruiten bekogelen met vuil en dit kan op den duur gaan stinken en rotten. Er moet ook iets gezegd worden over het beschermen van de glazen. Sterke en mooie ramen zijn snel erg prijzig en ten slot van rekening is het een extra laag bescherming tegen regen en wind. Voor deze redenen moet je voorzichtig omgaan met de ruiten en deze frequent schoonmaken.