Garderobekast op maat laten maken

Het op maat laten maken van een garderobekast

Een garderobekast hebben we allemaal nodig om onze kleding en andere spullen in op te kunnen bergen. Het liefst een met zoveel mogelijk ruimte en waar je een goed overzicht in hebt. Om dit overzicht te hebben en te houden is wel het een en ander voor nodig. Een garderobekast op maat laten maken is dan ook zeer zeker geen gek idee.

Wat zijn de voordelen van een garderobekast op maat?

Wanneer je een garderobekast op maat laat maken heeft dat een aantal voordelen. Een garderobekast is namelijk niet iets wat je wekelijks van plek veranderd maar wat je vaak ergens neerzet en waar het ook niet meer vandaan komt. Wat is dan het voordeel van zo een kast op maat te laten maken? Je kunt dan in ieder geval de ruimte waar je hem hebt staan optimaal benutten. Je kunt ook je eigen indeling maken wat betreft het hanggedeelte en het leg gedeelte in zo een kast. Dat is iets wat wel heel erg handig is.

Ben jij een persoon die veel hangkleding heeft dan is het fijn dat je daar ook de ruimte voor hebt zodat jij niet alles op en in elkaar hoeft te hangen. Is het juist andersom en heb jij veel kleding die je op kunt vouwen, dan zal jij meer gebaat zijn bij een kast waar extra veel planken inzitten om dit optimaal te kunnen benutten.

Meten is weten

Om een kast op maat te laten maken zul je goed moeten meten wat de ruimte is die jij kunt benutten. Niet alleen de breedte en de diepte van een kast zijn erg belangrijk, maar zeker ook de hoogte is iets die van groot belang is. Het fijne is dat wanneer jij een garderobekast op maat laat maken dat je ervoor kunt kiezen hem helemaal tot aan het plafond te laten lopen. De ruimte bovenop een garderobekast is meestal toch verloren ruimte of er komen dingen op terecht die je liever helemaal uit het zicht zou hebben. Dit kan nu omdat jij die ruimte helemaal kunt benutten en dus de spullen die je er anders bovenop zou leggen nu netjes opbergt in de kast.

Kies de houtsoort die jij mooi vindt

Door een garderobekast op maat te laten maken kun jij ook kiezen voor de houtsoort die past in jouw inrichting en jij ook echt mooi vindt. Jij kunt de gehele kast naar jouw eigen wensen en stijl samenstellen.

Bron: In2meubels